Bild
Nästa artikel

Kaffemaskinen - ett hett diskussionsämne

Redaktionsbloggen
Vi har fått en ny kaffemaskin och möjligheterna är oändliga.

Efter ledigheten vid jul och nyår kom vi tillbaka till redaktionen och möttes av en stor förändring. Vi hade fått en ny kaffemaskin. Med touch-skärm! En kaffemaskin som verkar ha oändligt många val. Snacket började direkt om vilka val som var bäst. Hur mycket ska man höja styrkan? Vad är egentligen en Espressochoc? Som den kaffeexpert som jag själv utnämnt mig till, tog jag saken i egna händer. Jag dricker ganska mycket kaffe och har nu stenkoll på de bästa alternativen. Åtminstone om man som jag gillar kaffe som nästan fräter sönder kaffemuggen! Kaffe ska vara starkt helt enkelt.

 

Hur tycker ni att kaffe ska vara? Och hur gör ni när ni är ute och reser?

 

/ Therese 

Kommentarer

#1
Maria Andersson
2013-01-03 15:39

Min kära far och jag tillbringade mycket tid och ordväxlingar vid kaffebryggaren på julledigheten. Först till kvarn fick brygga på sitt sätt medan den andra fick stå ut med "blasket" (mitt) alternativt det frätande råttgiftet (hans). De sista dagarna bryggde vi i olika omgångar och något som liknade julefrid kunde äntligen infinna sig. =)

#2
Jerry L
2013-01-03 15:44

Kaffe ska vara starkt men fortfarande runt i smaken. En bra espresso helt enkelt!

#3
IngelaP
2013-01-03 15:50

Kaffe i all ära, men valet "chockodream" man liksom hör ju hur god den är :)

#4
Jimmie Öbom
2013-01-03 16:02

Kaffe? Jag gillar chokladdryck!

#5
Göran Westling
2013-01-03 16:25

Kaffe ska vara hett, bryggt, starkt, mörkrostat och rättvisemärkt!

#6
Maria Andersson
2013-01-04 08:31

Fast det där med hettan på kaffe är också en grej som folk gillar olika. Själv väntar jag alltid ut mitt kaffe tills hettan är borta och värmen är acceptabel utan att riskera att bränna tungan. Men mörkrostat kaffe däremot det är gott. =)

#7
Jimmie Öbom
2013-01-04 12:19

Någon annan än jag som hört uttrycket "rallarkaffe"?

#8
Therese Andersson
2013-01-04 12:52

Är inte rallarkaffe något läskigt med pulverkaffe?

#9
Jimmie Öbom
2013-01-04 12:57

Vad jag vet är det pulver direkt i pannan och sen koka över öppen eld. Serveras med en limpskiva och ost. Fast jag är ingen kännare i kaffeämnet som sagt :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.