Bild
Nästa artikel

Vinterresa i norr

Redaktionsbloggen
Chefredaktör Jimmie Öbom rastar redaktionens husbil i ett snöigt Norrland för att besöka handlare under lågsäsong. Första etappen av resan går till företag i Örnsköldsvik och Umeå.
Den rullande redaktionen i vinterskrud.

I torsdags klockan fem på morgonen satte jag mig i redaktionens husbil och startade motorn. Den har inte körts många meter sedan Elmiamässan i höstas och kanske trodde vår McLouis att hon skulle få sova fram till våren, men icke.

Målet med min resa är att stilla campingabstinensen men även att hälsa på ett antal husbils- och husvagnshandlare i norra Sverige. Samtidigt får jag se hur redaktionens Mc Louis MC4 -15 är att bo i på vintern. Det är ju egentligen en husbil ämnad för vår, sommar och höst men jag har laddat inför kalla nätter med ett finskt MASA vintertäcke för hyttens utsida och thermogardiner från Kama Fritid vilka kläms fast invändigt på vind- och sidorutorna. När dessa rader skrivs har jag bara använt thermogardinerna vilket har räckt då det varit varmare än minus tio.
 
På väg från Stockholm så började det snöa innan Uppsala och det har snöat nästan konstant sedan dess i tre dygn. Trafiken flöt ändå på bra och jag mötte faktiskt tre andra husbilar under mina första 50 mil till "hockeystaden" Örnsköldsvik.
 
Mina första anhalter blev Magnus Bil i Själevad och PJ Husvagnar i Örnsköldsvik. Därefter fortsatte jag norrut till Umeå där det finns rätt många handlare med tanke på stadens storlek. Jag besökte Fritidsmetropolen, ML Husbilar, Caravancenter, och BW Fritid.

Se bildspelet och bildtexterna här intill för närmare beskrivningar av företagen och vilka produkter de säljer >>>>
 
I dag är det lördag men jag sover alltjämt i husbilen och just nu är det min bror utanför Vindeln som får agera ställplatsvärd. Det här blev första natten jag kopplade in el och det känns alltid lika befriande. Visst är det lite ojämn värme i "den rullande redaktionen" beroende på var i bilen jag befinner mig (hytten kyler mest) och Truma-pannan får arbeta flitigt. Nu är det dock bara 5-10 minusgrader ute så jag har inte hängt på vintertäcket än men jag hoppas på kallare grader längre fram under resans gång.

På återläsande!
Jimmie Öbom, chefredaktör Husbil & Husvagn
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.