Nästa artikel
3 av 4 barn ser på underhållning i bilen i sommar
NYHETER

3 av 4 barn ser på underhållning i bilen i sommar

Publicerad 4 juli 2015
Under sommarens olika resor kommer 77 procent av Sveriges föräldrar att låta sina barn titta på underhållning via mobil, dator eller läsplatta. Det visar en färsk Sifo-undersökning bland föräldrar till barn i åldern noll till tio år, genomförd på uppdrag av Viaplay.
Underökningen visar vidare att män låter sina barn titta på digital underhållning i större utsträckning än kvinnor, 79 mot 73 procent. Lite äldre barn i åldern 7-10 får oftare titta på underhållning under resan än de yngre som är i åldern 0-3 år.

I undersökningen framkommer också att 92 procent av föräldrarna låter sina barn regelbundet titta på streamingtjänster som Youtube, prenumerationstjänster och gratis play-tjänster.

5 tips för föräldrar som reser med digital packning i sommar

Förbered varierad underhållning: fyll telefon/platta med både appar, filmer och ljudböcker. På vissa håll i landet är uppkopplingen svag eller obefintlig. Spara ner underhållningen innan resan. Skaffa en iPadhållare till bilen så att barnet inte sitter för länge med böjd nacke. Se till att batterierna är laddade och komplettera med en laddningsadabter. Oavsett hur du reser – slå på flight mode innan du ger barnet enheten så spar du både batteri och pengar.  

Fakta från undersökningen

92 % uppger att deras barn ser på olika streamingtjänster varje månad
77 % låter sina barn titta på underhållning på resan
79 % av männen låter sina barn titta på underhållning på resan mot 73 % av kvinnorna
69 % av de med små barn (0-3 år) låter sina barn titta på underhållning på resan. För de med större barn är motsvarande siffra 80 %
23 % tycker att resan med barn är jobbig
34 % av de med små barn (0-3 år) tycker att resan är jobbig
33 % uppger att resan blir jobbigare om barnen inte får tillgång till digital underhållning på resan

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes av TNS SIFO på uppdrag av Viaplay under juni 2015 genom internetintervjuer. Undersökningen ger ett representativt urval av föräldrar till barn i åldern noll till tio år. Totalt 543 föräldrar deltog. Resultaten är statistiskt säkerställda.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.