Nästa artikel
AL-KO utökar med villavagnar
NYHETER

AL-KO utökar med villavagnar

Publicerad 15 maj 2019 (uppdaterad 15 maj 2019)
DexKo Global Inc. som är huvudägare till AL-KO, utökar kärnverksamheten i AL-KO Vehicle Technology genom att förvärva Bankside Patterson Ltd.

Bankside, som startades 1959, är baserat i Brandesburton och tillverkar chassier för villavagnar. Bankside kärnverksamhet är innovativa och anpassade lösningar för komplexa chassibehov och i och med förvärvet utökas Al-Ko:s produktsortiment.

– Vi ser fram emot att kunna få tillgång till den beprövade expertisen hos Bankside Patterson. Med vårt motto "tillsammans är bättre", ger det oss möjlighet att utnyttja vår ledande teknik med Banksides styrkor och kunskaper för att förbättra de sammanslagna företagens övergripande prestanda. Vi kommer att fortsätta att expandera vårt produktutbud och geografiska marknad, säger Fred Bentley, VD på DexKo Global.

– Med Bankside Patterson integrerar vi ett känt företag i AL-KO Vehicle Technology. Med fritidsfordonssektorn slår vi in ​​på en ny marknad och nya målgrupper. Vi är glada att välkomna Bankside Patterson till DexKoGlobal och ser fram emot att bygga vidare på deras framgångshistoria, säger Harald Hiller, VD och koncernchef AL-KO Vehicle Technology.

Övertagandet avslutades den 1 maj 2019 men inga finansiella villkor har offentliggjorts.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.