Nästa artikel
Ängskärs camping utan arrendator vid årsskiftet
NYHETER

Ängskärs camping utan arrendator vid årsskiftet

Publicerad 30 november 2018 (uppdaterad 30 november 2018)
Den nuvarande arrendatorn till Ängskärs havscamping avslutar sitt avtal vid årsskiftet och ägaren Upplandsstiftelsen har inte hittat någon ny.

Uppsala Nya Tidning skriver i sin affärsbilaga att Ängskärs havscamping står utan någon som driver verksamheten från årsskiftet. Ägaren Upplandsstiftelsens upphandling har inte gett något resultat.

Ängskärs havscamping ligger på Hållnäshalvön i nordöstra Uppland och har plats för 60 husvagnar och husbilar. Utöver tomterna finns tre campingstugor, en mindre tältplats, bangolf, en ny servicebyggnad och reception med restaurang, butik och toaletter. I anslutning till campingen finns en barnvänlig badplats i en liten havsvik med sandstrand och på en udde utanför campingen finns havsklippor och en vedeldad bastu.

– Tyvärr fick vi inte in något anbud på att driva Ängskärs havscamping på den upphandling som vi genomförde, förklarar Björn-Gunnar Lagström, vd för Upplandsstiftelsen, till UNT.

Upplandsstiftelsen jobbar skyndsamt vidare med olika lösningar, bland annat kontaktar de dem som visat intresse men av olika skäl inte velat ingå något arrendeavtal. UNT beskriver situationen som kritisk.

– Flera som vi pratat har menat att campingen kanske är i minsta laget, både när det gäller uppställningsplatser och stugor. I något fall har det handlat om affärsmässigheten och att få i hop den ekonomiska kalkylen för ett verksamhetsår, förklarar Björn-Gunnar Lagström till UNT.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.