Nästa artikel
Apple uppdaterar och blockerar mobilen under körning
NYHETER

Apple uppdaterar och blockerar mobilen under körning

Publicerad 30 juli 2017 (uppdaterad 3 november 2019)
Under en tid har begreppet rattsurfa använts av myndigheterna för att få oss att sluta använda telefonen under körning. Helt lyckad har kampanjen ändå inte varit men nu kommer Apple med en lösning på detta, iOS 11 sägs blockera användning under färd.
När iOS 11 introduceras skriver CNN att en ny funktion kommer att introduceras, "Do Not Disturb While Driving", vilket som de flesta säkert förstår innebär att telefonen inte kommer att kunna användas under körning. Detta eftersom det visat sig att det inte är särskilt trafiksäkert att köra samtidigt som man är djupt försjunken i något SMS eller ännu värre, vilket faktiskt hänt, någon film.

Funktionen aktiveras när telefonen är ansluten till bilens system via Bluetooth eller kabel. Systemet sägs känna av om bilen rör sig och visar under färd inga SMS eller nya uppdateringar. De som skickar ett SMS får ett automatsvar om att du kör och inte kan svara omedelbart.

iPhone-skärmen kommer att vara låst för att hindra användning av appar. Passagerare kommer att ha möjlighet att koppla ur funktionen.

Apple Maps och Apples navigationsappar kommer att fungera även i iOS 11 förutom att det inte blir möjligt att skriva in destinationer. Vissa andra appar som Google Maps kommer också att fungera "om än inte lika smidigt". Även Apple CarPlay kommer att fungera.

Vidare skriver CNN att Nissan har föreslagit att stoppa signalerna att nå telefonen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.