Nästa artikel
Barnfamiljens husbils-kom-ihåg
Nyheter

Barnfamiljens husbils-kom-ihåg

Publicerad 15 juni 2011 (uppdaterad 9 juni 2014)
Som barnfamilj finns det mycket saker man måste tänka på innan man ger sig ut på vägarna, här är lite tips som kan vara bra att tänka på i sommar!

1. Packa in kläder och prylar direkt i husbilen så slipper ni skrymmande väskor som sen är svåra att få plats med inne i bilen. 

2. Lär barnen att det inte får finnas lösa grejer i husbilen. Vid tvärnit kan exempelvis en dator fara iväg och göra stor skada.

3. Skydda sofftextilierna i husbilen med ett överdrag – det blir lätt fläckar av glass, saft etc.

4. Undvik att hälla ut yoghurt eller annat trögflytande i husbilens vask, det kan lätt bli stopp.

5. Töm gråvattentanken (disk- och duschvatten) frekvent – är det riktigt varmt kan annars lukten bli otrevlig. 
Vill du vara helt säker på att inte få baciller i husbilens färskvattentank rekommenderas att använda egen slang. En vattenslang som har legat direkt på marken för med sig smuts. Det finns tyvärr också folk som använder campingplatsens/ställplatsens vattenslang för att skölja ur toakassetten. 
6. Köp flaskvatten för dryck och tandborstning. Skölj heller inte tandborsten i vattnet som du har i husbilens tank. Redan efter några dygn bildas en tillväxt i tanken om det är varmt.
7. Går resan utomlands – se till ha en näve euromynt till hands på ställplatsen. Ofta kostar några timmars el mellan 2-6 euro.
 
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.