Nästa artikel
Blocketbluffare dömd till fängelse
NYHETER

Blocketbluffare dömd till fängelse

Publicerad 27 november 2014 (uppdaterad 27 november 2014)
En "trovärdig" man kontaktade blocketannonsörer och lovade dem hjälp med att sälja vidare bilar, husvagnar och husbilar. Denne man har nu dömts till två år och sex månaders fängelse samt obetalbara skadestånd.
Enligt flera tidningar skall den dömde 27-åringen ha tagit emot fordonen men sedan inte betalat uppdragsgivarna. Förutom fängelsestraffet skall mannen också betala flera miljoner kronor i skadestånd till de som lurats. Några av brotten är begångna i Södertälje och mannen höll sig dessutom undan ett tidigare fängelsestraff medan han fortsatte bedrägerierna.

Domen innehåller flera utstuderade fall som när en västeråsare åkte till Södertälje för att sälja sin bil till 27-åringen. Efter olika turer slutade det med att västeråsaren miste 47 000 kronor men genom en kamrats hjälp fick tillbaka bilen. I ett annat fall lurades en kvinna från Hälsingland att köra sin husvagn till Västerås där 27-åringen utgav sig för att vara mellanhand åt ett respektabelt Västeråsföretag. Hon miste 245 000 kronor på affären.

27-åringen hävdade i Solna tingsrätt att han tvingats till att begå brotten av okända män. Tingsrätten menar att historien helt saknar trovärdighet, inte minst mot bakgrund av att 27-åringen överförde stora summor till släktingar och inte till de okända männen som tydligen inte fått några pengar.

Han döms till två och ett halvt år i fängelse och att ersätta de lurade med miljonbelopp. Trots domen kan det dock inte anses säkert att han kommer att kunna fullfölja betalningen av de saknade pengarna.

Är för många godtrogna i den här typen av försäljningar?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.