Nästa artikel
Felbertauernstraße återigen öppen
TRAFIK

Felbertauernstraße återigen öppen

Publicerad 15 maj 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Den av ras tidigare stängda vägen i Österrike via Felbertauernstraße är nu åter öppen för husbilar.
Lagom till semestersäsongen öppnas återigen Felbertauernstraße. De sista begränsningarna släpps nu så att den kortaste nord-sydliga förbindelsen är öppen även för alla husbilar.

Den alpina motorvägen som passerar från Mittersill i  Österrike genom en sagovärld av berg i söder blockerades av ett stenras i våras och belades med användningsrestriktioner som bland annat begränsade möhjligheten för husbilar ich husvagnar att använda vägen. Vägen är annars ett favoritalternativ till Brennerpasset eller Tauern för resenärer som är på väg till Adriatiska havet, Kärntens sjöar eller till öst och Sydtyrolen .

Området hade förstörts av stenras förra sommaren men har nu reparerats bit för bit under de senaste månaderna. Därför är vägen nu tillgänglig för den tyngre trafiken. "Vi har ingen längd och viktgränser längre" säger Karl Poppeller, verkställande direktör Felbertauernstraße AG.

Tips: Husbilsägare med husbil över 3,5 ton som använder vägen via gränsövergången Kiefersfelden, kan spara en stor del av den österrikiska motorvägsavgiften och totalt på vägen till Adriatiska havet, beroende på storleken på fordonskombinationen, upp till € 69 i vardera riktningen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.