Bilprovningens genrebild har inget samband med den polisanmälan vi skriver om

Nästa artikel
Fusk med besiktning av husbilar hos Bilprovningen
NYHETER

Fusk med besiktning av husbilar hos Bilprovningen

Publicerad 21 oktober 2016 (uppdaterad 21 oktober 2016)

Bilprovningens genrebild har inget samband med den polisanmälan vi skriver om

Bilprovningen i Halland misstänker att en tidigare anställd har fuskat vid besiktning av husbilar. Mannen är nu polisanmäld och anklagas för tjänstefel.

Bilprovningen uppmärksammades nyligen om problemet via ett tips och startade då en internutredning som visade att en besiktningsingenjör i Varberg inte hade följt Transportstyrelsens och bolagets rutiner för besiktningar av husbilar skriver Bilprovningen i ett pressmeddelande.

Att rutinerna inte har följts innebär att den före detta besiktningsingenjören kan ha begått tjänstefel även om det i dagsläget inte finns några bevis på att husbilar felaktigt godkänts på grund av dessa avsteg.

– Vi har givetvis nolltolerans mot sådant, säger Cecilia Blom Hesselgren som är kommunikationschef på Bilprovningen till Hallands Nyheter och fortsätter Vi hade då anledning att konfrontera medarbetaren. I samråd bestämde vi att personen skulle sluta. Personen jobbar alltså inte kvar och kommer inte att besiktiga några fler fordon. Vi valde också att vända oss till polisen för att göra en egen anmälan om tjänstefel.

Bilprovningen vill dock inte avslöja hur många husbilar som berörs med hänvisning till den pågående polisutredningen. Arbetet med att identifiera de berörda husbilsbesiktningarna pågår och ägarna till de berörda husbilarna kommer att bli kontaktade via brev. Dessa kommer att erbjudas en kostnadsfri besiktning meddelar Bilprovningen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.