Nästa artikel
Grillkol blir Svanenmärkt
NYHETER

Grillkol blir Svanenmärkt

Publicerad 14 juni 2019 (uppdaterad 14 juni 2019)
OKQ8 lanserar Svanenmärkt grillkol och briketter på alla sina bemannade stationer i Sverige.

OKQ8 Grillkol och briketter är Svanenmärkta, DNV-certifierade och FSC-certifierade. Det innebär att kolen och briketterna lever upp till miljökraven under hela dess livscykel, från råvara till avfall. OKQ8-grillkol/briketter produceras till 100 procent av FSC (Forest Stewardship Council)-certifierad europeisk skog. DNV-certifieringen säkerställer att inget kemiskt behandlat trä eller fossila mineraler så som brunkol eller stenkol används vid produktionen av kolen. 

– Grillkolen och grillbriketterna vi nu erbjuder på våra stationer uppfyller de hårda miljökrav som bland annat Svanen ställer. Vi arbetar hela tiden för att utöka vårt sortiment och erbjuda våra kunder mer hållbara alternativ och det här är ett viktigt steg i den riktningen. Det finns många sätt att grilla smart, med certifierat kol och briketter är vi en bra bit på väg. Om man dessutom tänder med hjälp av en elektrisk grilltändare, en skorstenständare eller liknande blir det än mer hållbart, säger Karin Hellgren, Head of Communications på OKQ8. 

OKQ8:s Svanenmärkta grillkol och grillbriketter finns på alla OKQ8:s bemannade stationer* från Trelleborg i söder till Kiruna i norr.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.