Nästa artikel
Har du koll på vikten?
NYHETER

Har du koll på vikten?

Publicerad 18 mars 2015 (uppdaterad 1 oktober 2019)
Nu är det många som planerar den första vårturen men vet du vad din husbil eller husvagn väger när den är i boklart skick? Opus har flera stationer som väger den för en hundring.
Vi har vid flera tillfällen tagit upp problematiken med luddiga viktangivelser i kombination med allt hårdare lagar om överlast. Nu senast är det lagen om klampning, en lag som ger polisen möjlighet att klampa fordon som är överlastade med mer än 20%. Tänk då på att det är lastviktens procent som räknas, har du en lastvikt på 300 kilo är 20% följaktligen 60 kilo.

Även måttliga överlaster kan ge kraftiga böter och även det har vi belyst i ett par artiklar.

Vi fick även en reflektion från en polis som beskrev sina upplevelser när han stoppade husbilar och husvagnar, ägare som många gånger var helt ovetande om sitt trafikbrott.

På dessa Opus besiktningsstationer kan du väga ditt mobila boende utan att ha bokat tid i förväg (men ring ändå) och det kostar bara en hundring. Kan vara en väl investerad slant! 

Glöm inte heller att kolla hur det är med gasolanläggningen. Skicket på den bedöms inte längre i den vanliga kontrollbesiktningen!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.