Nästa artikel
Ingen extra avgift för vägtull
NYHETER

Ingen extra avgift för vägtull

Publicerad 24 februari 2015 (uppdaterad 1 oktober 2019)
De cirka 18 000 fordonsägare som påförts tilläggsavgift utan att ha fått en första ursprunglig trängselskatteavi ska inte behöva betala tilläggsavgiften. Däremot ska själva trängselskattebeloppet betalas.

Under torsdagen konstaterades att Transportstyrelsen hade missat att skicka ut ordinarie trängselskatteavier under december månad till cirka 18 000 fordonsägare i Stockholm. Fordonsägarna har därefter påförts tilläggsavgift eftersom skatten inte blev betald i tid. De drabbade fordonsägarna har postnummer i intervallen 112 63–114 79 samt 118 21–122 44.

Transportstyrelsen har under fredagen fått besked från Skatteverket att tilläggsavgiften kan undanröjas och att de drabbade fordonsägarna inte behöver betala den. Fordonsägarna behöver inte heller begära omprövning hos Skatteverket för att slippa betala tilläggsavgiften.

Däremot ska själva trängselskatten betalas eftersom den är korrekt utfärdad.

Vad händer nu?
  • Transportstyrelsen kommer skicka ut ett informationsbrev till alla berörda där vi beskriver hur man ska gå tillväga för att betala trängselskatten.
  • Den som redan nu vill betala in trängselskatten kan använda uppgifterna i den felaktiga påminnelsen men minska beloppet med 500 kronor.
  • Den som redan betalat in trängselskatten med tilläggsavgiften kommer att få 500 kronor återbetalda.

Transportstyrelsen påbörjar omgående arbetet med att manuellt rätta de felaktiga uppgifterna om tilläggsavgift i vägtrafikregistret.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.