Nästa artikel
Kanske, kanske för Cabby
NYHETER

Kanske, kanske för Cabby

Publicerad 29 januari 2016 (uppdaterad 1 februari 2016)
Beskedet om hur det går med konkursen för husvagnstillverkaren Cabby Caravan kommer troligen i nästa vecka meddelar konkursförvaltaren Carl-Henry Salomonsson. Så här ser läget med buden ut just nu.
Det under fredagen förväntade beskedet om husvagnstillverkaren Cabbys framtida öde uteblev. Carl-Henry Salomonsson vid Hamilton advokatbyrå i Karlstad, säger till Värmlands Folkblad att det i dagsläget finns två intressenter kvar. Det var dock betydligt fler som från början anmälde sitt intresse, ett dryga 20-tal, men några fler slutbud än ovanstående har inte lagts.

Det ska enligt Värmlands Folkblad finnas en intressent som ska göra husvagnar som tidigare samt modulhus. Vem det är ska enligt VF ännu inte vara offentliggjort men de har en fabrik i Malmö. Den andra intresserade vill ta över reservdelshanteringen men inte produktionen. Banken har fått uppgifter om intressenterna och besked tros komma under den kommande veckan.

Beskedet om Cabbys konkurs nådde allmänheten den 11 januari. Dagen därpå var den av Tingsrätten utsedda konkursförvaltaren Carl-Henry Salomonsson och hans kollega Peter Berglund på plats för att tillsammans med ytterligare några kollegor inleda arbetet.

Vid denna tidpunkt fanns det ett bud och mot detta troddes det att en uppgörelse skulle kunnat vara klar idag men under veckan kom ytterligare ett bud från två samarbetsparter. Det innebär att det finns en budgivare A som vill ha verksamhet och fastighet, en annan B som är intresserad av fastigheten, C som lagt bud på verksamheten. B och C samarbetar.

Kommunalrådet Bjarne Olsson (S) har uttalat sig i Värmlands Folkblad och han medger att han har träffat den första budgivaren tidigare under veckan. På VF:s fråga om det är någon lokal intressent svarar Carl-Henry Salomonsson "både ja och nej” vilket får tolkas som att någon av B eller C har lokal förankring.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.