Nästa artikel
Månen får sin första husbil
NYHETER

Månen får sin första husbil

Publicerad 15 mars 2019 (uppdaterad 15 mars 2019)
Visst låter det som lite science fiction att man kan köra husbil på månen men Toyota har konstruerat en sådan som har en räckvidd på mer än 1000 mil. 2029 ska den vara på plats så kolla in videon!
Visst låter det praktiskt att framtidens astronauter kan köra runt på månen för att utforska det de vill utan att behöva vara klädda i sina otympliga rymdräkter?

I en trycksatt bodel på 13 kvadratmeter ska två personer kunna ta sig runt och kniper det går det att klämma in fyra personer totalt. Det är Toyota som presenterat sina planer på denna självkörande husbil för den japanska rymdstyrelsen, Japanese Aerospace Exploration Agency (JAXA), JAXA planerar uppskjutningen till 2029 och bemannade expeditioner under 2030-talet.

Bemannade fordon med trycksatta kabiner är en lösning som kommer att spela en viktig roll i en fullskalig utforskning av månen, säger JAXA:s President Hiroshi Yamakawa till Mail Online

Drivsystemet uppges vara solceller och bränslecellsteknik vars enda restprodukt blir vatten, något som passar extra bra för måndrift.

Kanske dags att boka en biljett till månen för en premiärtur?

Här hittar du artikeln i Mail Online.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.