Nästa artikel
Miljonstöd till Solifer/Polar
Nyheter

Miljonstöd till Solifer/Polar

Publicerad 17 december 2008 (uppdaterad 13 juli 2010)
SoliferPolar i Dorotea har fått ett regionalt investeringsstöd från Nutek för delar av investeringar som gjorts i fabriken. Enligt SVT uppgår stödet till 1,6 miljoner kronor.

Stödet ska täcka delar av de investeringar som gjordes inför att SoliferPolar ändrade sina frontpartier på 2009-års vagnar.

- Vi har inte fått besked om summan än men om SVT säger 1,6 miljoner så stämmer det säkert. Den här typen av bidrag söker man själv och det täcker en liten del av de investeringar vi har gjort i form av externa tjänster, säger Roger Johansson, platschef SoliferPolar, till Husbil&Husvagn.

Stödet kommer dock inte att påverka de tidigare aviserade varslen som alltså kvarstår. Varseltiden går ut i januari och då får personalen besked om det blir uppsägningar.
- Vi kör helt på kundorder, och inget till lager så det är omöjligt att sia om framtiden, men det är klart att jag hoppas att alla åtgärder runt om i världen med räntesänkningar och krispaket ska kunna påverka oss positivt, säger Roger Johansson.

Regionalt investeringsstöd från Nutek kan ges till företag verksamma i nästan hela Norrland samt delar av länen Dalarna, Värmland, Örebro, Västmanland, Kalmar och Västra Götaland.


Vad tycker du om regionala stöd? Påverkar konjunkturnedgången ditt köp av fritidsfordon? Eller har du något annat du vill delge, logga in och kommentera nedan.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.