Nästa artikel
Nordens första husbilshotell
NYHETER

Nordens första husbilshotell

Publicerad 25 juli 2014 (uppdaterad 26 september 2014)
300 husbilar får plats inomhus i ett "husbilshotell" som skall byggas i Tønsberg i Vestfold. Incheckningarna skall kunna börja 2015.

– Vi har redan börjat att ta emot förhandsbokningar. Det är dagliga förfrågningar och bokningar så det är tydligt att intresset är stort, säger Odd Askjem, ansvarig hos Askjems Camping-Center AS.

Han tror att det kommer att ytterligare öka efterfrågan av husbilar när ägarna får möjlighet till trygg och bra uppställning.

– Beståndet av husbilar har ökat betydligt de senaste åren, även om vi vet att det också finns många intresserade som inte fullföljer sina planer om att skaffa husbil för att det är så svårt att hitta en uppställningsplats. Inte minst gäller detta de som bor i städerna där parkeringsmöjligheterna är mer begränsade.

Därför tror Askjem att hotellet kan bli populärt även för de som bor längre bort och i dagsläget finns kunderna utspridda från nordnorge till Danmark.

De ägare som vill ha extratjänster kan beställa service, körfärdig med kylskåpet laddat på rätt dag. I servicen ingår även parkeringsplats för den "vanliga" bilen under husbilssemestern.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.