Nästa artikel
Nytt ägg på väg
Nyheter

Nytt ägg på väg

Publicerad 12 januari 2009 (uppdaterad 13 juli 2010)
Den här husvagnen är designad för en yngre generation campare. Capsule Caravan ryms i en p-ficka och ska tack vare sin låga vikt kunna dras av små stadsbilar. Enligt en engelsk tidning ska tillverkningen komma igång redan i år.

Ett sätt att få fler unga att intressera sig för fritidsfordon kan vara att lägga krut på design, kombinerat med ett smidigt format och lågt pris. Åtminstone är det vad 24-årige industridesignern David Tonkinson från Storbritannien tror.

Hans vagn för två är så lätt att den ska kunna dras av de allra minsta bilarna plus att den har en del nya tekniska lösningar. Allt för att passa en ung, modemedveten och urban målgrupp.


Tonkinsons lilla campingkapsel öppnas genom att "delas på mitten".
Mellan de båda halvorna finns dörr från ena hållet och ett stort heltäckande fönster som går runt hela vagnen. Fönstret går att "dra för" genom en knapptryckning som gör att en icke transparent film mörklägger vagnen.

Ena halvan, komfortdelen, inrymmer soffa och bord som bäddas till sovplats för två (nyförälskade?) campare. Här finns även högtalare och 12-voltsuttag för diverse elprylar, exempelvis en mp3-spelare. Andra halvan kallar han servicedelen och där hittas köksdelen. Inredningen är tillverkad i ett glansigt material som ska ge känslan av mer rymd.








Vill du läsa mer om Davids designstudie kan du titta på hans hemsida via länken nedan. Där finns allt från hans första tankekartor till skisser på Capsule Caravan. Enligt en källa, engelska tidningen Mirror, är vagnen tänkt att börja tillverkas 2009. Ungefärligt pris blir i så fall 8500-9000 pund.

David Tonkinson design

Madrass på undersidan av bordet som vänds vid bäddning.

Köksdelen sedd från soffan

Fler varianter på samma tema

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.