Nästa artikel
Rapido köper Roadtrek
NYHETER

Rapido köper Roadtrek

Publicerad 17 april 2019 (uppdaterad 17 april 2019)
Erwin Hymer Group, som fick problem med delar av Thor Industries köp av bolaget, har nu nått en lösning när Rapido SOS köper EHG North Americas bolag Roadtrek.
Som vi skrev om senast i februari råkade EHGNA ut för en svindel vilket uppdagades i samband med att Thor Industries köpte Ervin Hymer Group. Efter nya förhandlingar slutade det i en uppgörelse när den nordamerikanska delen av bolaget lyftes ur den ursprungliga överenskommelsen.

EHGNA:s kända varumärke Roadtrek kom därför att fram tills nu ligga kvar i Hymerfamiljens ägo men nu har en överenskommelse nåtts med Rapido, som även äger varumärket Westfalia, om ett övertagande.

Verksamheten kommer att fortsätta i en av de nuvarande anläggningarna och varumärket Roadtrek kommer att finnas kvar.

– Roadtrek är ett väletablerat och ledande varumärke inom B-klass segmentet av fritidsfordonsmarknaden. Vår prioritet kommer att ligga på att med ytterligare insatser utveckla detta välkända varumärke i Nordamerika, skriver Rapidos VD Pierre Rousseau i ett pressmeddelande som fortsätter för att möjliggöra detta kommer en arbetsstyrka att anställas vilken kan komma att uppgå till fler än tvåhundra personer. 

I samband med att Rapido övertar Roadtrek kommer även Westfalia att återetableras på den nordamerikanska marknaden. Westfalia är där ett välkänt fabrikat efter en välrenomerad period på 1960 och 70-talen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.