De provisoriska registreringsskyltarna är numer gjorda av papp

Nästa artikel
Registreringsskyltar görs av papp
NYHETER

Registreringsskyltar görs av papp

Publicerad 5 december 2014

De provisoriska registreringsskyltarna är numer gjorda av papp

De provisoriska registreringsskyltar som Polisen lämnar ut har förändrats. De nya skyltarna är tillverkade av papp, vilket är bättre ur miljösynpunkt och dessutom garanterar att skyltarna blir just provisoriska.

En fordonsägare som blir av med en registreringsskylt måste kontakta Polisen och meddela detta. Polisen förlustanmäler den förlorade skylten i vägtrafikregistret och hjälper till att beställa en ersättningsskylt som kommer med posten inom 2-3 vardagar.

Men oftast använder man sitt fordon dagligdags och det får inte användas utan registreringsskylt. I sådana situationer kan Polisen utfärda en provisorisk registreringsskylt som ger fordonsägaren rätt att köra tills att ersättningsskylten har levererats.

Det är Transportstyrelsen som tillhandahåller de provisoriska registreringsskyltar som Polisen lämnar ut. Myndigheten har nu upphandlat en ny skyltleverantör och resultatet är en förändring i utseende och material.

– Vi ville ha en ny skylt med tydlig miljöprägel. Samtidigt ställde vi kravet att skylten ska hålla i sju dygn. På den tiden räknar vi med att du hinner beställa, ta emot och montera en riktig ersättningsskylt, säger Christofer Kärrdahl, verksamhetsledare på Transportstyrelsen.

De polisstationer som fortfarande har den gamla typen av provisoriska skyltar kvar kommer att använda dessa först och båda typerna kommer därför att vara giltiga under en övergångsperiod.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.