Nästa artikel
Supersmart campingvagn
Nyheter

Supersmart campingvagn

Publicerad 19 augusti 2009 (uppdaterad 13 juli 2010)
Den här vagnen är varken husbil eller husvagn men ändå sevärd. Vikten är blott 260 kilo och vi imponeras av mångsidigheten.
Sylvan Sport är ett företag med säte i Cedar Mountain i North Carolina, USA. En bergig trakt där många äventyrare och naturälskare från hela världen samlas. Grundaren till företaget och vagnen "GO" heter Thomas Dempsey och han är från början designer av husbilar och kajaker.

Med tältet som ingår blir det nästan som en husvagn, eller kanske ett gästrum efter husbilen. I nuläget kan "GO" bara köpas i USA men när vi ringer Sylvan Sport berättar Thomas Dempsey för Husbil&Husvagn att de hoppas kunna sälja vagnen i Europa i framtiden.

Den ledade dragstången gör att vagnen kan hållas tippad vid ombordkörning. Men smaken kostar och priset för "GO" inklusive tält och en del tillbehör är 6195 dollar.

Bekvämare och lyxigare än ett vanligt tält.

Invändigt ser den både stor och trivsam ut. Självuppblåsande madrasser ger ett mjukt underlag. Tältet fälls in i en låda vid körning till skydd från smuts.

"GO" har utvecklats med tanken att tillbehör från exempelvis Thule ska vara enkla att fästa. Det finns en mängd fästen och moduler att välja till vagnen.

Antalet användningsområden är stort, här transporteras byggvaror och plank.

Här syns några exempel på olika fästen och tillbehör som passar till vagnen. Takboxen som sitter undertill på alla bilder innehåller tältet.


Med "GO" kan man på ett enkelt sätt få med sig skidbox, cyklar, kajak, surfbräda eller motorcykel. När man lastat ur sina "leksaker" är det bara att fälla upp tältet så har man ett bra basläger.

Den fjäderlätta vikten gör att vagnen kan dras av mindre bilar än den här Audin.

"Gasollådan" fram är främst ett bagageutrymme men den är också lämplig som kylfack för matvaror.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.