Nästa artikel
Trängselskatten - regeringen behåller intäkterna
NYHETER

Trängselskatten - regeringen behåller intäkterna

Publicerad 2 februari 2016 (uppdaterad 3 oktober 2019)
Regeringen och Göteborg har råkat i luven på varandra när det gäller hur avtalet mellan staten och Göteborg ska tolkas. Göteborg hotar med en juridisk process då staten nu låter pengarna gå rakt in i statsbudgeten.
Trängselskatten är en ständig källa till problem för alla som kör sin husbil eller husvagn förbi i det här fallet Göteborg.

SvT som uppmärksammat problemet skriver så här:

Håller staten på att blåsa Göteborg och övriga Västsverige på de pengar som tas in via trängselskatten? Frågan är befogad sedan regeringen beordrat Trafikverket att låna av Riksgäldskontoret till förmånlig ränta för att bekosta 2016 års investeringar i det Västsvenska paketet, detta istället för att som det var tänkt använda pengarna från inbetalda trängselskatter.  

Men infrastrukturminister Anna Johansson (S) säger att det hela rör sig om en budgetteknisk lösning som inte ska påverka satsningarna.

– Under 2015 hade staten kraftigt ökade utgifter bl.a till följd av flyktingmottagandet. För att komma under utgiftstaket fick alla departement gå igenom och se vad man skulle kunna bidra med. En sådan åtgärd var att istället för att staten tar upp lån gällande trängselskatterna så fick Trafikverket göra det, säger hon till SvT.

Här läser du hela SvT:s artikel där det även finns ett filmklipp.

Även Göteborgsposten har uppmärksammat frågan här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.