Nästa artikel
Två ställplatser för husbilar i Filipstad
NYHETER

Två ställplatser för husbilar i Filipstad

Publicerad 4 februari 2016 (uppdaterad 3 oktober 2019)
Filipstad har budgeterat för att anordna två ställplatser. Dessa ska enligt förslaget från förvaltningen för teknik och service placeras vid Småbåtshamnen och på Orrenparkeringen.

Satsningen i 2016 års budget innebär att kostnaden på 500 000 kronor används på ett sätt som inte stör den övrig campingverksamhet i kommunen. De lokala trafikföreskrifterna ska enligt förslaget reglera parkeringstiden till högst 24 timmar.

Beslutet i teknikutskott ska behandla ärendet på fredag den 5 februari men förslagen har redan fåt tummen upp av Centrumföreningen Attraktiva Filipstad. 

En av de två ställplatserna placeras vid Småbåtshamnen och ska få fyra platser i anslutning till den befintliga parkeringen. Det kommer att erbjudas latrintömning och det ska sättas upp stolpar för el. Ställplatsen är tänkt att bli avgiftsbelagd.

Den andra ställplatsen föreslås bli placerad vid Orrenparkeringen och ska även den få fyra platser. Den befintliga toaletten kan anpassas för latrintömning men här blir det ock ingen el. Tanken är att den tillåtna parkeringstiden ska bli kort.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.