Nästa artikel
Utflyktsvägen får ny hemsida
NYHETER

Utflyktsvägen får ny hemsida

Publicerad 19 november 2018 (uppdaterad 19 november 2018)
Jordbruksverket har beviljat 750 000 till ett projekt för en ny hemsida för Utflyktsvägen, ”En digital utflykt till Utflyktsvägen -Sörmlandskusten". Därigenom ska det bli enklare att se vad som finns att upptäcka efter sträckan.

En arbetsgrupp inom styrelsen för Föreningen Gröna Kusten har under det gångna året gjort en upphandling för att ta fram en ny plattform för Utflyktsvägen på webben. Utflyktsvägens budget är på drygt 750 000 kronor och projektledare är Ann-Kristin Rahm MIC Produktion som även är styrelsemedlem. Företaget You Are Here i Nyköping kommer att bygga sidan som ska tas i drift under 2018 – 2019.

Det övergripande målet är att öka kunskapen om utflyktsvägen.se och därigenom få fler utflyktssugna att ta del av allt som Utflyktsvägens turism-entreprenörer erbjuder i området från Södertälje, Stockholms södra skärgård, genom Sörmland, till Kolmården, till Bråviken-Norrköpingsområdet. 

Den nya hemsidan får responsiv design så att den anpassar sig efter typ av plattform, mobil/ dator/ surfplatta/, enkel navigation samt förbättrad sökoptimering. Med hjälp av en interaktiv karta kommer man att kunna se alla besöksmål och klicka sig vidare till dessa direkt via kartan.

Utflyktsvägen (Gröna Kusten EF) är en ekonomisk förening för besöksnäringens entreprenörer för att få fler gäster, kunder och besökare till området. Det är en samverkan över kommun och länsgränser där Södertälje, Nykvarn, Gnesta, Trosa, Flen, Nyköping, Oxelösund och Norrköping ingår.

Utflyktsvägen ger även ut det årliga magasinet Utflyktsvägen med en upplaga på 70 000 exemplar som sprids till medlemmar, samarbetspartners och till landets alla Turistbyråer samt större mötesplatser längs E4. Den finns även att läsa digitalt på www.utflyktsvagen.se. Magasinet har förutom massor av restips och upplevelser även längre reportage. Besöksmålen är inte enbart kommersiella utan tar även upp exempelvis naturreservat.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.