Bild
Nästa artikel
Det är svårt att missa Karls längs väg 105 mellan Rostock och Stralsund i norra Tyskland.

Jordgubbsparadis i Tyskland

Minitips

I Tyskland är stora och söta jordgubbar ett uppskattat inslag längs landets småvägar. Små säljbord och odlingar avlöser varandra. Karls Erlebnis-Dorf är däremot en gårdsbutik av gigantiskt format. Tänk en blandning av Bondens marknad, Skara sommarland och Ullared.

Inne på Karls Erlebnis-Dorf finns mängder av lokalproducerade produkter som mjölk, kött, fisk, ost och karameller men främst är det jordgubbar och jordgubbar... och jordgubbar som är Karls tema.
 
Här kan man köpa jordgubbsschampo, jordgubbsmarmelad, bordsdukar med jordgubbetryck, porslin i jordgubbeform och miljontals andra artiklar med de röda bären. Vi blir lite mätta av åsynen och tar en sväng på bakgårdens sommarland/lekplats med temat bondgård. Det är trevligt och lite serietidningskänsla över det hela.

Barn på plats ser ut att ha mycket roligt och lär sig också en del om hur en bondgård fungerar och hur maten hamnar på bordet. Samtidigt kan de vuxna shoppa loss eller äta i någon av restaurangerna. Det doftar gott av mat och bakverk överallt så sugen blir man.

Världens största samling av kaffekannor i porslin (27309 st) finns här också och det innebär ett Guiness världsrekord. Ser ni Karls Erlebnis-Dorf i ögonvrån är det bara att svänga in. Själva leklandet har ett aningen dyrt inträde, 45 Euro för vuxna och 30 för barn men det är en upplevelse om inte annat och har ni barn med er kommer de att älska det.
 
Karls finns även på andra orter i norra Tyskland. De andra orterna är Warnsdorf (Lübeck), Wustermark (Berlin), Zirkow (Rügen). På Karls har man också temaveckor vilket kan vara bra att planera in via deras hemsida, se faktarutan. Exempelvis schnitzelvecka, kålvecka, jordgubbsvecka och sparrisvecka.
 På hemsidan finns även en länk till Karls populära webb-shop med många av produkterna.

Parkeringarna utanför är stora så att även de största husbilarna ryms, åtminstone i Rövershagen. Vackert byanamn för övrigt…

Karls Erlebnis-Dorf (Karls erfarenhets-by)

www.karls.de
Adress: Rövershagen bei Rostock, Purkshof 2, 181 82 Rövershagen
GPS: N54°09'38" E12°13'53"
Öppettider: 8-18 alla dagar
Inträde: 45 euro för vuxna, 30 euro för barn.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.