25 minusgrader med husbil???

2 inlägg 0 nya
fiskecamparen
25 minusgrader med husbil???

Hej alla!
Efter att ha varit bortskämd med en riktig svensk vinterhusvagn under många år har vi nu långtgående planer på att övergå till husbil.
Men, men..... Om vi bortser från de svensktillverkade som är anpassade för våra vinterförhållanden, vilka erfarenheter har ni som köpt utomnordiska bilar av riktig vintercamping?

Helintegrerat kontra halvintegrerat? Kylytor i hytten?
Aldepannor, med och utan slingor i golv? Dubbelgolv effekt?

Räcker hyttvärmen till i tex Renault eller Fiat ? Kondens på rutor vid körning?

Vattentankarnas isolering, räcker den till ?

Det vore intressant om några med erfarenheter av riktig vintercamping med husbil ville ta sig tid att dela med sig av synpunkter och erfarenheter.

Stort tack på förhand.

itnisse

Hej
Vi Har en Knaus 07 halvintegrerat på Renault chassie och har varit ute i 20 minus grader och hade inga som helst problem med vare sig värmen i bodelen eller kondens på rutorna när vi körde. Vi har Alde vattenburen värme och el-golvvärme detta har vi kompletterat med ett sk "finskt vintertäcke" som vi sätter på rutorna och ner över dörrarna. Vi har inte heller haft problem med isoleringen av tankarna. För att snabba på värmen stödkörde värmen med gasol

Thomas

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.