Angående ställplatser

7 inlägg 0 nya
large
Angående ställplatser

Mars-april 2007 0ch 2009 har vi varit ute i Europa med vår husbil, 7 veckor vid båda tillfällena.
Vid resan 2007 stod vi på campingplats under 9 dygn, vi betalade på ställplats c:a 30 Euro vi 4 tillfällen och resten, 36 övernattningar fricampade vi eller stod på GRATIS ställplats. Under resan 2009 stod vi på campingplats 6 dygn och övriga 43 dygn fricampade vi eller stod på GRATIS ställplats.
När man nu ser listan över ställplatser i Sverige förvånas man av hur höga avgifterna är, 50-200 Skr,
och i många fall ingår ingen service alls. Liksom vi på våra Europaresor har bojkottat alla ställplatser med avgift, kommer vi också att bojkotta alla svenska ställplatser med avgift och istället besöka de kostnadsfria och där lägga våra pengar på att besöka någon restaurang, handla i någon affär och trivas med att ett flertal kommuner (c:a 110 st) önskar oss husbilsägare välkomna
att besöka deras ort.

tommyedling

Hej, Large,,,Kan verkligen hålla med ER... Jag jobbar med ställplatser som konsult rådgivare vid nya nläggningar och uppdateringar av ställplatser,, Jag kan det här å du har rätt. En del e inte kloka att stjäla pengar...

Ingemar Ekberg

Håller inte med. Vi har varit ute på resa i bl.a. Blekinge och på Öland nyligen.
Tar med fördel en ställplats som även lostar lite. Exempel, Grönhögen hamn på Ölands södra del. 125 kr (tror jag det kostade) Inkl el, toaletter, dusch och en alldeles underbar utsikt mot kalmarsund.
I Blekinge besökte vi 4 ställplatser (bl.a. vid golfbanor) 150 kr som dyrast. På alla ställen fanns dusch, toa, tvätt/diskställ. Och inte minst EL.
Vi var 4 i husbilen på en idrottsplats i Simrishamn som kostade 225 kr för alla 4. inkl el/duschar toaletter mm. Dessutom gör man förmodligen den lokala idrottsföreningen glad!
Kan det bli billigare för upp till 4 personer.

Det som irriterar mig är ett par appar till mobilen som visar ställplatser som INTE finns i verkligheten. Råkade ut för ett sådant fall utanför Simrishamn. Det fanns med GPS positioner och allt, men ingen ställplats.
Ingemar

Motorallan

BILTEMA i Borlänge upplåter ställplats över natten gratis, de har markerat några platser på parkeringen höger om affären. Ingen ström men sopkärl. MVH - motorallan.se

Hans Nyström

Hej! Jag har just nu skrivit om ställplatsen Gränna hamn som alla skall rösta om. Läs vad jag har skrivit.
Hans.

Therese Andersson

Gå gärna in på http://www.husbilhusvagn.se/community/stallplatser och recensera de ställplatser och campingar som ni varit på. På så sätt kan vi hjälpas åt att hitta de mest prisvärda och bästa platserna!

Håkanshusbil

Det är skillnad på ställplats och parkering. Det som gör mig sur är de som tar rejält betalt för parkerade husbilar, på en vanlig parkering, medans andra personbilar står gratis eller betydligt billigare intill. En ställplats att betala för skall ju vara en iordningställd plats med service och trevlig omgivning. Då är det ok att betala 100-150 kr. Mer skall det inte kosta.
I Sverige förstår man inte detta tyvärr och tappar turistpengar. Det snackas och tjafsas om att vi är snyltgäster och skall ha allt gratis och inte alls bidrar med turistpengar. Det stämmer ju inte. Nånstans måste vi ju trots allt handla t ex mat.
Tyskland är ett föredöme, det är en fröjd och glädje att överallt känna sig välkommen med sin husbil.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.