Husbil kontra husvagn

5 inlägg 0 nya
40talist
Husbil kontra husvagn

Hej, börjar fundera på en husbil i stället för husvagn, men vet så lite om husbilar. Plus el minus jämfört m husvagn. Vad bör man tänka på? Vill inte göra ett misslyckat val.
Åker inte på vintersemester och håller i princip till i Sverige. Barn o barnbarn på 80 mils avstånd. Är kvinna 65+ o make 70.

KABE-ROHusbil kontra husvagn

Ja det kan vara ett problem jag hade samma problem för tre år sedan eter 40 år med husvagn så blev det en husbil, fördelar med husbil är smidigheten man är rörliggare behöver inte tänka på att söka camping det är bara att stanna påen parkering,nacdelen som jag ser det är i första hand kostnaden får räkna med dubbla kostnaden mot husvagnen, jag hade turen att få en husbil från samma till verkare som vagnarna jag haft, så man kände sig hemma i den med en gång det var som att komma in i husvagnen fast lite trängre, och samma fin komfort och värme som jag hade i vagnarna detv under lättade betydligt.

KaBe ro
contura670

Är sedan ett år tillbaka lycklig husbilsägare efter 30 år i husvagn. Hustrun och jag valde att hyra några bilar med olika planlösningar för att se vad som passade oss.
Den största fördelen med husbil kontra husvagn är smidigheten i trafik och enkelheten att stanna var man vill.
Nackdelen är att utrymmet blir begränsat jämfört med husvagn.
Skall ni bara använda bilen från vår till höst torde en bil med luftburen värme vara tillräcklig (vattenburen = dyrare)

LarsGunnar61

Funderar på att köpa en husbil för vi har haft lite problem med vår husvagn AdriaAdora och sedan tycker jag den är lite för stor att dra på. Den är 7,80 lång så sammanlagt blir ekipaget 12m.

Maria AnderssonHusbil kontra husvagn

LarsGunnar61 wrote:
Funderar på att köpa en husbil för vi har haft lite problem med vår husvagn AdriaAdora och sedan tycker jag den är lite för stor att dra på. Den är 7,80 lång så sammanlagt blir ekipaget 12m.

Hej LarsGunnar61
Jag vet inte om du känner dig träffad i detta men vi på redaktionen har satt ihop en webbkurs som är suverän för personer som funderar på att köpa husbil. Kursen ger svar på de mesta frågor man kan ha angående husbilar. Vi tar upp olika planlösningar, teknikaliteter, många bra-att-ha-tips samt så får man en bra checklista att ladda ner inför exempelvis begagnatköp. Om du tycker det låter intressant kan du läsa mer här: www.husbilhusvagn.se/kophusbil

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.