Wer ist Dümst?

2 inlägg 0 nya
Skyhook
Wer ist Dümst?

Det ryktas att vi svenskar åtminstone tidigare kallades "för dumma Svenskar" i Tyskland. Men jag tror att det finns anledning att revidera den uppfattningen med tanke på vad jag har stött på.
Av en man som ofta reser i Tyskland så fick tips om en snabbmatkedja NORDSEE som serverar fisk- och skaldjursrätter. Av bilderna på www.nordsee.com att döma så verkar det lovande, inte minst som alternativ till hamburgare för en fiskälskare som passerar tyskland med husbil flera gånger per år som jag.
Eftersom kartan över orter med företagets restauranger var svår att orientera sig på, i synnerhet för en turist som inte har tysklands alla delar och städer på näthinnan, så tillskrev jag NORDSEE via deras formulär på Internet och bad om en förteckning per mejl över deras restauranger. Dock inget svar trots upprepade försök.
Då mejlade jag Tyska Turistbyrån i Stockholm och bad dem om hjälp med att fråga NORDSEE på tyska. Tjänstemannen där ringde helt sonika till företagets huvudkontor i Bremerhaven, men fick tills svar att man inte hade någon trycksak med förteckning över sina restauranger. Kanske inte något jag behövde, för det hade räckt med en enkel lista per mejl.
Inför dessa dystra utsikter så kollade jag på företagets hemsida och fann där vad jag uppfattade som tre personer i företagsledningen, och på ett annat ställe hur NORDSEE skriver upp sina e-postadresser. Därefter skrev jag en kort sammanfattning av bakgrunden, och min begäran om en förteckning till samtliga tre. Först då kom ett svar, men från deras marknadsavdelning med hänvisning till www.nordsee.com. Än en gång förklarade jag att jag behövde en lista och varför, men påföljd att marknadsavdelning rekommendera mig att använda Goole och några andra hjälpmedel på Internet. Tyska Turistbyrån i Stockholm som fick ta del av mejlen ställde sig helt frågande till NORDSEE´s ovilja att hjälpa mig, förstod min besvikelse och skulle "delge detta i diverse forum".
Nästa steg i korrespondensen var att jag förklarade att jag inte kunde ha en dator uppkopplad i bilen under färd för att surfa runt bland deras hundratals restaurangadresser utan behövde en lista. På det svarade marknadsavdelningen på NORDSEE att "en lista över våra restauranger bara är för internt bruk" – man tar sig för pannan!
Mitt slutliga svar blev att jag förmodligen är fullständigt stupid som inte kan förstå att förteckningen över restaurangerna kan vara en affärshemlighet, då samtliga publiceras på Internet, samt en kopia på hemsidan. På det har man i skrivande stund inte svarat, vilket jag inte heller väntat mig. Förmodligen för att jag som "dum svensk" borde begripa att restaurangerna inte är till för kunder, utan som man redan en gång svarat "våra restauranger bara är för internt bruk".
Skyhook

Swedontour (ej verifierad)

Den var riktigt bra...ja ettiketter på folk ska man nog akta sig för.Det kan slå tillbaka.Som i det här fallet.Kanske die dumme deutch.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.