Nästa artikel
Kunglig Vintage i Kalmar
RESTIPS

Kunglig Vintage i Kalmar

Publicerad 7 september 2013 (uppdaterad 9 augusti 2021)
Har du drömt om att kika in i en prinsessas garderob? Nu har du chansen. Livrustkammarens utställning ”Kunglig Vintage”, som hålls på Kalmar slott, bjuder på en kavalkad av färgsprakande tyger, siden, sammet, tyll och paljetter.

Sugen på ett tips för helgutflykten? På Kalmar slott visas ett 60-tal klänningar från det svenska kungahuset. Klänningarna är influerade av 1900-talets stilideal med en tonvikt på 50-och 60-talets populära modeller. Njut av högklassig couture, handsydd och skapad i tidens exklusiva ateljéer som Augusta Lundin, Märthaskolan och NK:s Franska damskrädderi. 1900-talets modevärld knyts också samman med dagens vurm för vintage.

– Det känns roligt att utställningen Kunglig Vintage med samlingen av 1900-tals klänningar från det svenska kungahuset nu kommer att visas på Kalmars vackra slott. Tack vare ett gott samarbete kan denna färgsprakande dräktskatt åter exponeras. Första gången utställningen någonsin visades var i Livrustkammaren 2011, med bland det bästa av det som sytts vid svenska ateljéer som Märthaskolan och NK:s Franska damskrädderi, säger Magnus Hagberg, överintendent Livrustkammaren, Skoklosters slott och Hallwylska museet.

När utställningen är över den 27 oktober 2013 packas allt ihop och får tillbringa sin tid i Livrustkammarens förråd. Slottets håller öppet alla dagar mellan 10 och 17, kanske något att tänka på när du ändå åker till husbilsmässan i Jönköping.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.