Nästa artikel
Arvika får ny gratis ställplats
NYHETER

Arvika får ny gratis ställplats

Publicerad 29 april 2015 (uppdaterad 29 april 2015)
Husbilsturister vill gärna parkera med utsikt över vatten. Det tar Arvika fasta på och tillåter nu husbilarna vid den gamla kajen där oljebåtarna lade till. Många har redan använt platsen men hädanefter blir det tillåtet och staden bjuder.

Det är Värmlands Folkblad som skriver att det från sommaren 2015 blir tillåtet och att kommunen inte kommer att ta något extra för de som vill parkera husbilen med utsikt över Kyrkviken. Hädanefter riskerar ingen att köras i väg eller bötfällas på den hittills "vilda" parkeringen. Hittills har parkeringen inte varit riktigt rumsren, inte påbjuden och utan sanitära faciliteter men någon service kommer inte att erbjudas på ställplatsen i sommar heller.

– Det är bättre att göra i ordning parkeringen än att neka och skapa missnöje, förklarar kommundirektör Jan-Åke Hermansson för VF. Kommunen drabbas inte heller av några större kostnader för denna service utom möjligen den asfast som behövs. Inte långt bort ligger dessutom ett trevligt  grönområde.

– I ett längre perspektiv än en sommar måste vi fundera på servicen kring en husbilsplatser, säger Jan Wettmark, moderatledaren i Arvika till VF.

Restaurangerna Barbord och Olssons brygga ligger i närheten och det är nära till centrum. Framtiden för den andra föreslagna ställplatsen vid Solbergsholmen, i samarbete med Arvika småbåtshamnar AB, kanske därför inte kommer till stånd.

Här hittar du hela artikeln i Värmlands Folkblad.

Var?
Ungefärlig GPS: N59°39'09", E12°35'25"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.