Nästa artikel
Danmark förenklar om ställplatser
NYHETER

Danmark förenklar om ställplatser

Publicerad 9 januari 2017 (uppdaterad 2 november 2019)
Danmarks största campingkedja DK-Camp lanserar ett nytt koncept till sina husbilsgäster. Konceptet kallas DK-Stellplätze och berör till att börja med 120 av kedjans 300 anläggningar.

Det ökande antalet husbilar formar om campinglandskapet. Efterfrågan på ställplatser ökar runt om i Europa och Danmarks största campingkedja, DK-Camp, lanserar därför en informationstjänst om ställplatsliknande platser på sina campingar där man upplyser om öppettider, priser och standard. 

Eftersom många campingar inte tillåter trafik på dygnets alla timmar medan många husbilsägare efterlyser större flexibilitet än vad många husvagnscampare har behov av upplevs möjligheten att köra in till och ut från ställplatsen oberoende av tidpunkt som viktigare för många husbilscampare.

Samtidigt ger tjänsten en fullständig översikt över de tjänster som tillhandahålls av campingen.

- Vi vill sända en tydlig signal till husbilscamparna att de är mycket välkomna att komma till oss. Vi har haft ett koncept där det fanns begränsningar i ankomst och avgång. Vår erfarenhet är att många av våra gäster i husbilar i större utsträckning vill besluta över tid och plats. Med DK-Stellplätze upplyser campingplatserna om sina tjänster, öppettider och priser. Våra gäster kan sedan välja ställplatser som passar deras behov, säger Torben Rasmussen Frydenlund, som är nationell sekreterare DK-Camp.

På webbportalen är campingplatser som erbjuder DK-Stellplätze, presenteras med en speciell profil med relevant information bara för husbilar. Informationen finns också tillgänglig på DK-Camps webbplats. Här kan du också hitta DK-Stellplätze nära den plats där du befinner dig.

DK-Camp har även tryckt upp en ny broschyr om DK-Stellplätze. Här kan man finna En fullständig lista över kontaktuppgifter för alla ställplatser tillsammans med annan nyttig information. Broschyren kommer inom kort att finnas på DK-Camps campingplatser, hos husbilsåterförsäljare, på turistbyråer och infocentraler efter de danska motorvägarna. Den kommer därutöver att finnas tillgängliga på mässor, bland annat i Danmark, Tyskland och Holland.

www.dk-camp.dk hittar du alla campingplatser som erbjuder DK-Stellplätze samt en online-version av den nya broschyren DK-Stellplätze.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.