Nästa artikel
Gasol blir ackrediterad
NYHETER

Gasol blir ackrediterad

Publicerad 12 januari 2017
Översyn av gasolhanteringen genom ackreditering av Swedac är frivilligt men nu vill Gasolfyllarna vara först ut och sätta press på övriga aktörer i gasolbranschen genom att låta Swedac ackreditera dem.
Fyllning av gasol på lösvikt har blivit allt vanligare på senare år, och det har blivit en diskussion i gasolbranschen om hur man säkerställer nivån på säkerhet hos de olika företagen.

Swedac är Sveriges nationella ackrediteringsorgan och samordnar även den svenska marknadskontrollen samt har ansvar i frågor som rör mätinstrument och ädelmetall.

Ackreditering av gasolhanteringen genom Swedac avser att garantera ett säkert arbete med hög kvalitet genom löpande kontroller men är i dagsläget frivilligt. Företaget Gasolfyllarna, med huvudkontor i Norrköping, vill nu genom att bli ackrediterade utveckla såvål sin egen säkerhet som sätta press på övriga aktörer i branschen. Under december 2016 har Gasolfyllarna haft tillsyn av Swedac och är nu ackrediterade enligt standarderna SS-EN 13952 och SS-EN 1439 enligt besked 2016-12-28.

- Genom att vara först med ackreditering av gasolfyllning lägger vi ribban för resten av branschen, och ser gärna att kraven för fyllning och hantering av gasol skärps, säger kvalitetsansvarig Kenny Nordenberg. 

Gasol är en säker produkt förutsatt att man följer de säkerhetsanvisningar som finns.

- Vi har alltid legat i framkant med säkerhetsarbete gällande både installationer och gasolfyllning, säger Gasolfyllarnas områdeschef och tekniskt ansvarige Jonas Rauker. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.