Nästa artikel
Opus app för köp av fordon
NYHETER

Opus app för köp av fordon

Publicerad 30 april 2015 (uppdaterad 30 april 2015)
Opus besiktning lanserar en app för besiktningsresultat och fordonsförsäljning. Säljavtalet bygger på Konsumentverkets riktlinjer och besiktningsanmärkningarna visas oavsett var besiktningen är utförd.
Appen visar det senaste besiktningsresultatet och vilken station/företag som utfört den, inte bara för Opus egna anläggningar. Har du varit på exempelvis Bilprovningen och fått en anmärkning på ”Positionsljus, fram höger, ur funktion”, så kommer det stå ”Senaste besiktningsstation: Bilprovningen” Karlstad och aktuell anmärkning.

Köpeavtalet är uppbyggt på konsumentköpverkets riktlinjer och blir en garanti för att inga väsentliga uppgifter glöms bort. För att avtalet ska bli heltäckande så behöver man egentligen bara skriva ut och signera det efter man har fyllt i uppgifterna om fordonet, köpare och säljare. Det finns även en utskriftsfunktion i appen för de som har kopplat skrivaren till telefonen.

Eftersom många försäljningsavtal mellan privatpersoner är bristfälliga är det här ett enkelt sätt att både få en kontroll på det skick fordonet hade när det besiktigades och korrekta avtalsuppgifter. Detta även om mallar för försäljningsavtal finns på fler ställen.
 
Mer info finns på Opus sida som du hittar här.


 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.