Nästa artikel
Stensö camping kan bli av med platser för långliggare
NYHETER

Stensö camping kan bli av med platser för långliggare

Publicerad 14 juli 2017 (uppdaterad 14 juli 2017)
Ett trettiotal långliggare på Stensö camping protesterar mot att kommunen godkänt en detaljplan där deras platser ska omvandlas till en stugby och vill stoppa bygget.
24Kalmar skriver att kommunen har godkänt en detaljplan som innebär att det kommer att byggas nya stugor vid Stensö Camping. Problemet är att stugorna ska byggas på en plats som upplåts åt husvagnar vilket inte direkt har skapat någon jubelstämning hos dessa långliggare. Totalt sett berörs ett trettiotal husvagnsägare.

Dessa vill nu att få Mark- och miljödomstolen upphäver den av kommunen godkända detaljplanen. Argumentationen går ut på att kommunen borde ha underrättat dem om planförslaget eftersom de är helårshyresgäster av platserna. 24Kalmar uppger att en av husvagnsägarna har hyrt sin plats i 36 år och att de har en god gemenskap på sin udde.

Eftersom det, enligt långliggarna, finns alternativa platser anser de att stugorna bör placeras på en annan del av området. Därutöver anser de att valet av plats för de nya stugorna skulle försämra allmänhetens tillgång till stranden.

Stensö Camping är en 3-stjärnig camping som beskrivs som naturskönt belägen på en halvö i Kalmarsund och ligger ungefär 3 km från Kalmar centrum och Kalmar Slott. Nordic Camping & Resort ingick 2015 ett 35-årigt arrendeavtal av campingen. I samband med avtalsskrivningen åtog sig Nordic Camping & Resort att investera i anläggningen och omvandla den till en fyrstjärnig enligt SCRs system och en utbyggnad av stugboende i linje med konceptet ”Sveriges grönaste camping”. Några av Kalmars populäraste vandringsleder går dessutom genom campingen. Här hittar du deras hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.