Nästa artikel
Ny svensk produkt trollar bort dålig lukt
PRYLAR

Ny svensk produkt trollar bort dålig lukt

Publicerad 21 april 2021 (uppdaterad 21 april 2021)
En ny produkt lanseras nu på den svenska marknaden, en anti-luktduk baserad på en svensk innovation som snabbt neutraliserar obehaglig lukt.

Metoderna för att bli av med obehaglig lukt har utvecklats snabbt på senare år och för ett tag sedan beskrev vi ozongeneratorer som har en erkänt god effekt. De kräver dock el medan Smellfine är en duk som impregnerats med en patenterad metod. Duken uppges neutralisera en rad odörer som rök, svett, sopor, gummi, illaluktande mat och matos, urin, husdjur och bensin. Anti-luktduken placeras ut i den aktuella miljön och kan används i akuta fall, i förebyggande syfte eller som underhållande åtgärd.

Dukarna omvandlar de illaluktande partiklarna i luften till icke-luktande partiklar. Lukten blir alltså neutraliserad och dukarna är behandlade enligt en svensk innovation, en eko-certifierad kiselimpregnering som företaget påstår har en bevisad långvarig effekt på obehaglig lukt.

Dukarna kan hängas, läggas eller fästas i utrymmen där man vill slippa dålig lukt som vid soporna, i kylen, i husbilen, i källaren, båten, sommarhuset, på toaletten eller i garaget. Dukarna jobbar konstant och blir inte ”mättade” och behåller sin effekt i flera år. Dessutom fungerar dukarna även i kyla och i fuktiga miljöer och effekten ska kunna märkas så snabbt som redan efter tio minuter.

Antiluktdukarna, som kom ut på marknaden nu under april, distribueras inledningsvis via Hellström & Co till återförsäljare inom detaljhandeln för bygg, färg och hushåll. Rekommenderat butikspris är 149 kronor för en förpackning med fyra anti-luktdukar.

– Vi tycker att Smellsfine är en produkt som är högintressant för konsumenterna. Anti-luktduken kan göra stor nytta mot odör i många hem – med en eller flera dukar kan du hålla obehaglig lukt borta i sopskåpet, kylskåpet eller i garderoben, eller i ett helt rum som känns unket. Styrkan är den naturliga och miljövänliga teknologin men också anti-luktdukens långtidsverkande effekt, skriver Filip Larson, hos distributören Hellström & Co, i ett pressmeddelande.

Smellsfine anti-luktduk tillverkas av Scandinavian Nonwoven i Kristianstad som även äger varumärket. 

Anti-lukttekniken som dukarna är behandlade med är en svensk patenterad innovation som har utvecklats av Prebona AB i Simrishamn efter en uppfinning av Dr Jan-Erik Otterstedt. Produktens miljöprofil intygas genom certifieringar från Bluesign och Oeko-Tex.

Här hittar du Smellfines hemsida.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.