Nästa artikel
Restips: Skulpturer i sand i Kalmar
SMÅLAND

Restips: Skulpturer i sand i Kalmar

Publicerad 20 maj 2015 (uppdaterad 1 november 2019)
Den 13–17 juli hålls Kalmars internationella sandskulpturfestival för tredje gången. Då kommer några av världens bästa professionella skulptörer till Kalmar för att skapa fantastiska verk av sand.

Kalmars internationella sandskulpturfestival hade premiär 2013 och blev genast en succé, både bland konstnärerna själva och de många besökarna.

Årets festival hålls den 13–17 juli vid Kalmarsundsbadet. Skapandet av de fantasifulla verken börjar måndagen den 13 juli och under festivalveckan kan besökarna sedan se verken växa fram. Det är också besökarna som röstar fram en vinnare i samband med vernissaget den 17 juli.

I år har hela 22 lag från bl.a. Argentina, Spanien, Italien, Turkiet och Ryssland ansökt om att få delta. Av dessa har juryn valt ut sex lag som kommer att delta i Sandskulpturfestivalen 2015.

– Responsen har varit överväldigande! Det är en liten festival, men det märks att den börjar bli känd. Vi har fått in många ansökningar och de kommer från riktigt duktiga skulptörer, berättar Edwin Böck, som är konstnärlig ledare för evenemanget och tillägger, Juryn har haft det tufft, men jag tycker att vi har fått ihop en bra mix av uttryck. Det kommer att finnas något för barnen, något lite mer abstrakt och något med humor. I år är det flera helt nya lag som kommer att delta och det känns extra kul.

Deltagande lag i Sandskulpturfestivalen 2015

  • Tyskland/Finland: Franziska Agrawal och Minna Eloranta
  • Norge/Nederländerna: Elisabeth Kirstensen och Ludo Roders
  • Litauen: Viktorija Ruskonytė och Laura Seryte
  • Ryssland I: Elena Timofeeva och Ivan Loktyukhin
  • Ryssland II: Aleksandr Skarednov och Mariya Mazunina
  • Sverige: Edwin Böck (som även är konstnärlig ledare), Leif Andersson och Lars Fager
 

Här hittar du evenemangets hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.