Bild
Nästa artikel

En engelsk mässa

Anders Witt egen blogg

Den brittiska campingsäsongen inleds med The National Motorhome Show I Peterborough 15-17 april.
Arrangör är Warners Group, det förlag som bland annat ger ut ett antal campingmagasin, exempelvis MMM: Motorcaravan Motorhome Monthly. Mässan i Peterborough är den första av sex liknande mässor som ordnas runt om i landet under säsongen. Det går att läsa mer om det här på sajten www.outandaboutlive.co.uk.
Mässorna är mest utomhus, lite vågat i det här regniga landet...
Ett antal återförsäljare av campingfordon fyller gräsmattorna med både nya och begagnade fordon som är till salu, totalt ett tusental. Och det säljer bra, intygar flera handlare. Priserna verkar för övrigt rätt förmånliga, med svenska mått mätt.
Mellan alla fordon är det presentation och försäljning av alla prylar som behövs. Förtält, möbler, köksutrustning och allt annat.
Runt mässområdet finns mässcampingen.Med bortåt 3000 campande ekipage, som ofta stannar hela helgen och som festar och umgås ungefär på samma sätt vi gör på Elmia i september.
Det finns mycket att berätta från mässan. Det mesta får du läsa i en artikel i majnumret av tidningen och kanske på den här sajten.
Men kort om engelska ställplatser.
Ett fenomen som ses med stor misstänksamhet av de flesta. Men som givetvis är på gång eftersom antalet husbilar ökar snabbt även här.
Ett annat fenomen i Storbritannien är CL och CS. Som hänger ihop med att där finns två jättelika, konkurrerande, klubbar. Caravan Club och Camping and Caravan Club. Båda påminner om CC hemma, äger en massa campingplatser, exempelvis.
Det finns också ett par nya klubbar/företag som erbjuder något som påminner om ställplatser.
Om mina bloggläsare är intresserade kan jag utveckla det här lite till. Om CL (Certified Locations) och CS (Certified Sites), exempelvis. Annars kommer det i tidningen.
På bilden en spännande lösning av hur man får med en liten personbil. Man hänger den helt enkelt på husbilens dragkrok! Vad tycker Transportstyrelsen?
Nu drar jag sakta genom the Hearth of England mot Devon och Cornwall.
 

Kommentarer

#1
CeciliaP
2011-04-17 09:12

JA, var snäll o utveckla.....

#2
Agneta Petermann
2011-04-17 10:55

Har du tid så.....annars är stelplatzer det som är intressant. Finns några i Bordatlas c:a 20 men det verkar vara på campingplatser och på farm. Ska kolla närmre. Är CC medlem och skriver själv i den lokala tidningen KLM (Sydsvenskasektionen) även några berättelser kommer in i rikstidningen. Lasse

#3
henrik111
2011-05-14 19:47

Anordningen som används vid dragandet av bilen heter "A-frame". Den är ju standard i USA men GB är enda landet i EU som godkänner det sättet att forsla sin bil. Diskussionerna om det verkligen är tillåtet (alltså med stöd av lagen) går livligt till i GB men åtminståne hittills så har myndigheterna inte dragit in frågan till domstol så den väldigt praktiska metoden fortsätter. Det är ju inte någon farlig metod. I Nordamerika har miljontals mil körts med bilar på släp med denna metod och den är inte alls särdeles riskabel. Men chansen att få den godkänd i EU lär nog vara minimal.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.