Bild
Nästa artikel

Kontrasternas Holland

Anders Witt egen blogg

För husbilsåkaren finns få ställplatser i Holland. Däremot massor av campingplatser, till största delen befolkade av året-runt-boende. Rätt typisk är den jag står på när detta skrivs, den heter Jagtwald och ligger några minuters bilfärd från färjeläget i Hoek van Holland. Därifrån ska superfärjan Stena Hollandica ta mig till England i eftermiddag.
Annars är det egentligen förbjudet att fricampa, dvs övernatta på andra ställen än på campingplatser. Men de som varit med förr menar att det är OK att exempelvis sova över på de stora rastplatserna längs motorvägarna.
Jag hittade dock en av de få ställplatserna. En med husbilsskylt markerad p-plats i den lilla staden Bredevoort inte långt från tyska gränsen och inte långt från Winterswijk. Där hittar du ett gigantiskt varuhus för fritidsgrejor. Inte minst för oss i campingfordon, men även ett stort sortiment med tält. Kolla på www.obelink.nl.
De två bilderna visar kontrasternas Holland. Den idylliska ställplatsen i landsbygdsstaden och de jättelika vägsystemen på väg mot Hoek van Holland. Däremellan gröna ängar med betande kossor, tulpanodlingar och växthus, mil efter mil.

Kontrasternas Holland

Kommentarer

#1
Sten i Sörping
2011-04-12 10:01

Har hört att det finns gott te i England... :-)
Sten

#2
Agneta Petermann
2011-04-12 17:27

Intresserad av vad det kostar ta husbilen över

#3
Anders Witt
2011-04-12 18:00

Jag bokade en månad i förväg, då betalade jag 1216 kr för enkel resa, husbil 6 m lång högst 4 m hög. Jag gjorde en låtsasbokning dagen före avgång, då hade priset stigit till 1929 kr. Flytande priser, som det kallas.
Men färjan är fin och internet funkar.

#4
Agneta Petermann
2011-04-13 10:35

Jag kollade lite som du gjort och skulle jag åka i september då vi brukar åka utomlands skulle det kosta 64 euro enkel. Så då gäller det vara ute i god tid så kan man pressa priset. Tack för ditt svar det hjälpte mej

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.