Bild
Nästa artikel

Nyårsafton 2010: Firar nyår på ställplatsen i Heiligenhafen

Carola on the road
Nyårsafton 2010: Firar nyår på ställplatsen i Heiligenhafen

Vaknar av att Sparmannen Hans-Jörgen drar sina varukartonger in i affären i Skotterup där vi parkerat över natten. Den lilla butiken på exklusiva Strandvejen håller hög nivå på sina varor. Örter och grönsaker är busfärskt och vi passar på att bunkra upp. Säkert är det dyraste mataffären i Danmark (det är svindyrt att bo längs med Strandvejen så några fattiglappar är det inte direkt vi möter bland kundkorgarna) och köper två flaskor bubbel. Innan vi rullar därifrån lovar Hans-Jörgen att vi får stå hemma hos honom på tomten nästa gång vi passerar. Trevligt!

Kör förbi Köpenhamn ner mot Rödby och gläds åt att solen tittar fram - vädret blir bättre ju längre söderut vi kommer. Från Puttgarden är det inte långt till målet för kvällen och Nyårsafton: ställplatsen i Heiligenhafen. Förra året stod här cirka 90 bilar, varav de flesta från Sverige, och vi är nyfikna på hur många som ansluter i år. När vi rullar över bron och skymtar ställplatsen gapar den stora platsen delvis tom. Här står bara ett 20-tal bilar uppställda. Vi hittar en perfekt plats nära elskåpet och har sagolik tur - ett uttag är ledigt. Men typiskt nog har vi inga euromynt att betala med. Som tur är träffar vi Odd från Vendelsö som står uppställd lite längre bort. han har varit förutseende och köpt ett helt rör med 2-euro mynt. "Läste jag att man ska göra på HBK:s hemsida," säger han. När bussen är uppkopplad tar vi en promenad in mot stan. Bageriet är fortfarande öppet trots att aftonen börjar lida mot sitt slut. På torget finns en öppen bierstube och härinne är det full rulle. Skön stämning med folk som tar en spontan svängom och när jag beställer Irish Coffee i baren är servitrisen väldigt glad i hatten.


Tillbaka på ställplatsen snackar vi lite med våra svenska grannar: Renée Eide och Janne Wellbo samt Kaj och Ulla Håkansson. De har bokat bord på ett ställe inne i stan som heter Nordpolen. Vi har bord på Seestern där jag varit tidigare och ätit god fisk.
Snabb makeover inne i bilen; jag lockar håret och bättrar på sminket. Sen en uppfriskande (läs Blåsigt) promenad till restaurangen som har pyntat lite extra kvällen till ära. Men ingen speciell nyårsmeny vilket är en besvikelse. Och ingen extra underhållning. Dessutom visar sig min huvudrätt vara översållad med små konstiga räkor som inte är helt aptitliga. Synd!
Klockan närmar sig tolv och vi är flera stycken som börjar röra oss mot strandpromenaden bakom ställplatsen. Alla med skumpan i högsta hugg. Det blåser svinkallt och att pilla upp champagnekorken är ett helsike. Men vi är ett tappert gäng glada svenskar som firar tillsammans när klockan slår tolv. Och utsikten mot andra sidan där fyrverkerierna är magnifika, är toppen!

Snackar med Ursula och Krister som har medlemsnummer 18 i husbilsklubben och avslutar nyårsaftonen hemma hos dem i deras trevliga Carthago. Traskar hem till vår Hymer runt halv tre på natten.

Kommentarer

#1
Krister Jeppsson
2011-01-09 23:13

Tack för trevligt sällskap. Hoppas er fortsatta resa har gått bra.
Hälsn. Ursula o. Krister.

#2
Therese Andersson
2011-01-31 10:32

Hej Ursula och Krister! Tack själva för trevlig samvaro och många bra tips!!
Resan gick jättebra förutom en del problem med bilen. Men allt gick att lösa.
Nu väntar en hektiskt vår men jag hoppas på att ha tid att kunna sticka iväg från kontoret och rapportera från en del evenemang. Får se om vi ses på träffen utanför Halmstad, det vore trevligt!
Ha det gott hälsar Carola

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.