Bild
Nästa artikel
Att resa är att leva

Att resa är att leva

Redaktionsbloggen

Att det mobila boendet möjliggör så mycket mer än stationärt boende är knappast någon överraskning för oss frälsta. För mig har året varit extra mycket på resande fot och upplevelserna ligger som uppradade på band. För mig är det självklart att resa och snart är det dags igen.

I veckan som kommer ska jag nosa på norra Tyskland och leta efter pärlor som du kan prova på nästa gång du far söderöver. För trots att många ser Tyskland som en transportsträcka på vägen mot än sydligare nejder är det ett stort misstag att inte titta närmare på det. Inte minst Harz öster om Hamburg och Hannover, vid gamla gränsen till Östtyskland med pärlor som Celle och Lüneburg vilket är ett mycket trevligt alternativ till Autobahns effektiva milslukande. Dessutom är det ett av 900 världsarvklassade platser.

I våras fortsatte jag förbi underbara Harz på väg till Grekland för att få en glimt av våren som ännu inte hade anlänt till Sverige.

Jag körde runt på Peleponesos och upplevde en helt fantastisk natur. Det intensivt blå vattnet med vita båtar som guppade i vattnet i Saroniska bukten gav mig naturupplevelser långt utöver det jag förväntade mig. Inte minst som den färgsprakande naturen kryddats med körsbärsträd, syrener och otaliga andra blommor men kanske inte minst de ganska oanseliga apelsinträden som gav ifrån sig en doft som mer än väl kompenserade de oansenliga blommorna. Allt med snötäckta berg i bakgrunden som väl matchar miljön i Alperna. Trots det tycker många Grekland ligger väl långt bort för att lämpa sig att köra hela vägen från Sverige. Det är ett misstag. Kan du ta en vårsemester kommer du, liksom jag, att förlänga sommaren och njuta av en kulturbygd som inte för inte kallas civilisationens vagga.


Jo, jag har åkt mycket i Europa. Väldigt mycket till och med. Det var år sedan jag slutade använda karta och GPS har aldrig varit aktuellt. Jodå, jag har en karta med mig för att jag ska kunna leta mig vidare om jag irrat bort mig totalt men det mobila boendet gör ju att det inte spelar så stor roll var du är. En större frihetskänsla är svår att tänka sig.

Nu så här på fredagen första arbetsveckan hoppas jag att du uppskattat arbetet med hemsidan även om det inte blev fullt så mycket om nyheterna för 2014 som jag tänkt mig. Mässan i Elmia närmar sig med stormsteg och jag ser fram emot att få träffa dig i vår monter. För du kommer väl också till Elmiamässan i september?

 

Ha en trevlig helg och på återseende åtminstone här. Dessutom är jag löjligt förtjust i feedback, kommenterande, delande och tilltyckanden. Har du någon hjärtefråga som du vill att jag ska ta upp? Tala om den för mig så ska jag se vad jag kan göra!

 

Pelle Kjörling

webbredaktör, numer med egen mailadress pelle.kjorling@husbilhusvagn.se

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.