Bild
Nästa artikel
Lucka 3 i vår adventskalender

Lucka 3 i vår adventskalender

ADVENTSKALENDER

Nedräkningen fortsätter! Vi bjuder dagligen på en överraskning fram till jul. Det kan vara våra mest lästa artiklar, roliga videor och annat som får dig att glömma julstressen och vinterns väder. Se vad som döljer sig bakom vår tredje lucka!

FALSK POLISBIL STOPPADE BIL MED POLIS​​​​

I Vrigstad stoppades en bilist av en polisbil. Men de tre som "patrullerade" i polisbilen var inga poliser och "polisbilen" ingen polisbil. Däremot hade "polisbilen" råkat stoppa en bil som kördes av en riktig polis.


Det är Polisen, myndigheten, som på sin hemsida skriver om denna allvarliga händelse som inträffade klockan 19.40 på torsdagskvällen. Den riktiga polisen slog larm om de falska poliserna i den falska polisbilen och en kvart senare fick riktiga poliser i en riktig polisbil syn på den.

Dock är detta inte nödvändigtvis ett brott. På sin hemsida skriver Jönköpingspolisen att det i dagsläget inte är olagligt att köra en falsk polisbil men slår däremot fast att det är "högst olämpligt".

Olaglig är däremot den drograttfylla som föraren i den "olämpligt" lackade bilen framförde som sammantaget tre män färdades i.

"Ett lagförslag är på gång för att kriminalisera detta", skriver Jönköpingspolisen där de syftar på att utge sig för att vara en riktig polisbil. Självklart borde det vara så att vi kan lita på att en polisbil är just en polisbil.

Artikeln publicerades ursprungligen den 28 oktober 2016.

Taggar: Dagens tips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.