2010 års uppdatering ute på näter

2 inlägg 0 nya
Skyhook
2010 års uppdatering ute på näter

Som ni förmodligen känner till så finns det en holländsk databas med camping poi's (GPS – positioner) för gratis nerladdning som ägaren Archie hävdar är Europas största. Den svenskspråkiga delen återfinns på http://www.archiescampings.eu/swe1/ och är översatt av mig. Det betyder att jag får nyheter om uppdateringar tidigast av alla och den senaste beskriver Archie så här:

- Denna uppdatering har både poi's (GPS – positioner för gratis nerladdning) för campingar som tar Camping Cheque 2010 och nästan 1900 som lämnar Camping Card ACSI –rabatt 2010!
- Antalet campingar i UK har dessutom ökat enormt tack vare min partner Parafoeter som jag åter vill tacka (besöka hans hemsida http://users.telenet.be/leo.huybrechts/campintro.htm)
- Ytterligare ett antal campingar i syd-östra Europa och Italien har tillkommit
- Det totala antalet poi's för campingar är nu omkring 24 500 stycken!
- En gästbok finns numera där du kan skriva vad du tycket om min webbplats. Men observera att du som vanlig skall använda kontaktformuläret för frågor, kommentarer om positioner, rapporter om nya eller stängda campingar etc.

Skyhook

Databasen på http://www.archiescampings.eu/swe1/ är nu uppdaterad enligt "Archie":

Uppgifter om tusentals campingplatser kontrolleras i Spanien, Belgien och Danmark
Precis som till den föregående uppdateringen har vi kontrollera uppgifter om tusentals campingar. Denna gång låg fokus på Spanien, Belgien och Danmark, och jag är mycket tacksam för Parafoeters bidrag till detta ovärderliga och tidskrävande arbete.

Även uppdateringar ca 2000 europeiska "småttingar"
Vi har också kontrollerat uppgifter om tusentals små campingar i hela Europa.

Dussintals platser har tagits bort och några tillkommit
Under detta kontrollarbete har vi tagit bort många campingplatser, men lyckligtvis har några fler nya campingar har lagts till.

Gratis demo program tillgängligt
Det finns nu en gratis demo för Android App, men än så länge bara med ett litet antal camping.

Nyheter om apps för iPhone, iPad och Windows
Utvecklingen av app för iPhone / iPad har startats. Tyvärr ser det inte ut som att arbetet kommer att vara klart till sommaren. Vi har också pratat om att utveckla app för Windows 7 telefoner.

Sygic rupi filer borttagna
På grund av brister i Sygic navigeringsprogram för smartphones, är det inte möjligt att använda rupi beta filer som fanns i den föregående uppdateringen. Sygic verkar ha problem med ett stort antal campingar i en fil, och Sygic kan uppenbarligen inte hantera data från mer än ett land i samma POI-fil. I väntan på att Sygic har löst sina problem så är rupi filer inte längre nerladdningsbara.
Kontakta Sygic direkt om ni har kommentarer och/eller frågor om detta problem!

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.