Vintercamping ?

6 inlägg 0 nya
FrankVintercamping ?
Vintercamping ?

Ska ställa upp husvagnen på Åkersjöns Camping i Jämtland i vinter. Är det många som använder sitt campingfordon under vintern ?

Burstner Travel Van T620
conny-555

NEJ !!!

Vi vintercampar inte ,vi campar så länge sommardäck är tillåtna sen ställer vi undan
vagnen för vintervila .....

Men med tanke på förra vintern så finns tankar att köpa vinter däck å campa så
länge det är mild väderlek & snöfritt men vi får se....

CC medlem : 73162 Bil : Volvo V70 2,5T 1999 DRAGBIL : VW Tiguan TSI 200 Track & Field 2008 DRAR : Cabby 67FT 2005 (stugan)
FrankVintercamping ?

Nähänä........

Burstner Travel Van T620
KABE-ROVintercamping ?

jag vintercampar hemma på tomten jag som SKÅNING hatar snö så jag skulle inte drömma om att vintercampa här i sverige då skulle jag hellre åka ner till medelhavet Frankrike Spanien, där slipper man både snö och vinterdäck Så länge det är snöfritt i Skåne kopplar jag på vagnen och sticker ut några dagar är det inte vinterväglag så behöver man inte vinterdäck

KaBe ro
Bobbo (ej verifierad)

Jodå, det är relativt många som vintercampar, i varje fall har de ställen vi vintercampat på varit mer eller mindre fullbelagda. För mig har det varit självklart att utnyttja husvagnen (en Polar 560 -04)även på vintern, men jag och familjen älskar också snö och riktig vinter. Så det är klart att du ska pröva!

Självklart handlar det mesta om att ha någorlunda rätt utrustning, som vanligt. En continental vagn som inte är gjord för minusgrader gör nog det hela till en pina som man aldrig gör om. Men med en bra vintervagn (typ Kabe, Polar, Solifer, etc) är det hur mysigt som helst! Varm och skönt. Försök att ordna det så att du kan ringa upp och få strömmen inkopplad något dygn innan ni kommer upp, så är det varmt och skönt. Ja, du känner säkert till allt det där...

Självklart får man smörja lås och så, men när man fått kläm på det är det toppen!

Lycka till!

ankie149
Bild för ankie149
Bild för ankie149

JA!

Vi vintercampar men vi fricampar mest eftersom vi är ute och fiskar mycket, i våras var det omkring 27-28 grader kallt men inne i husbilen hade vi det varmt och skönt men det går ju åt en del gasol men det är det värt.

Vi har en Adria husbil och den klarar sig relativt bra det är väl värst med disk o tvättvattnet som vill frysa när det är så kallt fast vi försökt isolera lite extra och ha öppet kärl på vintern och ändå är det en 12-volts värme i den tanken.

Sen har vi även skaffat ett så kallat vintertäcke som vi har utanpå rutorna och dörrarna fram.

Så vi kommer att vintercampa även nu i vinter.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.