NYA FORDONSSKATTEN FÖR HUSBILAR

1 inlägg 0 nya
Richan1NYA FORDONSSKATTEN FÖR HUSBILAR
NYA FORDONSSKATTEN FÖR HUSBILAR

DEN NYA SKATTEN PÅ HUSBILAR

Enligt mina uträkningar så blir det med den nya fordonsskatten mindre inbetald skatt till statskassan, om en handlare bara minskar försäljningen med 5 husbilar på 850.000:- som är ett genomsnitts pris på en ny husbil så är det 170.000:- per fordon mindre i moms till staten, säljer då en handlare bara 5 husbilar mindre utan inbyte så blir det 50 handlare i Sverige x 5 husbilar motsvarar en total minskning av 250 husbilar som då motsvarar en minskning av inbetald moms med 42.500.000:- .
DET BLIR DÅ FYRTIOTVÅ MILIJONER FEMHUNDRA TUSEN KRONOR MINDRE I MOMS TILL VÅR ALLAS STADSKASSA.
Den nya höjda fordonsskatten inbringar, vid en försäljning av max 2.500 fordon nästa år och vid en årlig fordonsksttehöjning på ca: 15.000:- blir då 37.500.000:- mer i fordonsskatt, många ställer dessutom av sin husbil under vintern minst fyra månader så då återstår 28.125.000:- i förhöjd fordonskatt
Det blir då 14.375.000:- mindre i skatteintäckt. SLUTSATS FJORTON MILIJONER TREHUDRASJUTTOFEM TUSEN KRONOR MINDRE.
Dessutom kommer färre att byta sin husbil vilket då gör att det blir en minskad intäkt av moms där kunden byter sin husbil till en dyrare?
Det kommer också att bli uppsägningar av personal hos tillverkare, importörer och handlare när det kommer att säljas mindre med husbilar i Sverige? I Tyskland där ökar försäljningen med 16,9%, det betyder att fler Svenskar kan köpa gamla husbilar där som har mer orena motorer och Tyskarna jublar då dom får in moms på dessa fordon av oss i Sverige.
Om någon, helst från berörd myndighet har något att invända mot min uträkning, så låt mig få ert svar?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.