Inget bränsle

1 inlägg 0 nya
friherre
Inget bränsle

Åker i en husbil med Euro 5-motor på 177 hk. Den får inte mer än 2,1 l/m på 6:ans växel och 2,5 l/m på 5:an vid fullgas eller i motlut. Det räcker inte alls till för att den ska orka upp för backen eller klara en omkörning. På så sätt känns den väldigt svag och orkeslös. Måste ideligen växla ner till 4:an och så vill jag inte ha det med en 3-liters motor. På 1-3 drar den 4,5 l/m och på 4:an 3,33 l/m. Genomsnittet under 4 000 mil ligger på 1,06 l/m.

Vi har varit inne hos FIAT-verkstäder flera gånger och testat med dator men det finns inget fel säger dom. Den äldre bilarna vi rest med kör om och förbi oss med lätthet och dom är både svagare och väger mer. Den här toppar ca 117 km/tim och både äldre och nya går betydligt fortare.
Motorn "dör" när jag kör på 6:an och det börjar motlut på ca 4% och hastigheten går ner från ca 100 km/tim till 85 km/tim. Det känns ungefär som om växeln hoppar ur och motorn går ner på tomgång. Snabbt i med 5:an och så går den ner till 80 km/tim och så upprepas stoppet. I Kasellbackarna fick vi köra på 3:an och 50 km/tim med gasen i botten.

Vad gör man för att få ordning på motorn? Återförsäljaren vägrar hjälpa till och anser att det inte är något fel på bilen.
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.