Bild
Nästa artikel

Behövs speciell el-adapter i England?

Fråga experterna

Behöver man en speciell el-adapter för att kunna husbila i England? Husbil&Husvagns expert svarar.

Fråga: Hej! Vi är 4 husbilar som reser till England i maj/juni. Vet ni om man behöver någon särskild adapter för att kunna koppla upp sig på el på deras campingplatser?

Behöver man skärma av ljuset på något sätt för att anpassa till vänstertrafiken?
/Lasse Sjöstrand
 
Svar: Hej Lasse! På alla campingplatser i England ska det vara den internationella Europakontakten, alltså den vanliga blå med tre stift. Så var det också på de campingar jag besökte på min resa i april.
I vanliga vägguttag behövs dock en adapter. Kan köpas på bland annat Kjell & Co. Jag hade en med mig men behövde aldrig använda den.
När jag körde iland från färjan i Harwich frågade jag gränspolisen om bland annat detta med strålkastarna. Och fick svaret att det inte spelade någon roll.
Vad som egentligen gäller är svårt att säga. I en del regelböcker står att asymmetriska halvljus ska anpassas så att de inte bländar mötande trafikanter. Och alla har vi väl asymmetriska halvljus? Men av flera hundra fordon som åkte av färjan såg jag ingen som stod och tejpade sina lyktor.
Så vi får lita på gränspolisen.
Läs mer om Storbritannien på annan plats i tidningen!
/Anders Witt
 
Har du några erfarenheter gällande husbilande i England? Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.