Bild
Nästa artikel

Lämpliga husbilar för jordenruntresa?

Fråga experterna

Vilka husbilar lämpar sig för jordenruntresor? Husbil&Husvagns expert svarar.

Fråga: Hej!

Jag letar efter husbilar som lämpar sig för en jordenruntresa. Lite åt Unimog-stilen, men allt är av intresse. 
/Magnus
 
Svar: Hej Magnus! Det låter spännande att du planerar en jordenruntresa. Du måste berätta för oss på tidningen om du kommer iväg!
När jag funderar över lämpliga husbilar, typ Unimog, kommer jag osökt fram till mitt eget fordon som är en fyrhjulsdriven pickup med en camper på flaket. Den är flexibel och terrängkompetent och inte så extremt dyrt.
Jag misstänker att du tycker att just fyrhjulsdrift, och kanske högre markfrigång, kan vara bra på sina håll under en jordenruntresa. 
Om du är mer inne på en ren husbil så finns det många varianter med fyrhjulsdrift, bland annat den svenska tillverkaren Nordic. För ett år sedan visade de en prototyp på Elmia, en prototyp som nog hade allt för långresor. Men den kostade också därefter. Nordic skräddarsyr sina byggen så det går säkert att välja till fyrhjulsdrift och andra tillval som krävs i till exempel Asiens öknar.
Ett tips är att läsa vårt nästa nummer där vi kommer att skiva om husbilar och husvagnar som passar för olika äventyr.
Ett annat tips är att köpa de två tyska husbilsmagasinen Reisemobil och Promobil. I deras eftertextannonser finns massor av spännande fordon från hela världen. Bland annat sådana varianter som kan vara intressanta för dig. Tidningarna hittar du i välsorterade kiosker i Sverige. 
Lycka till!
/Anders Witt
 
Har du några erfarenheter gällande jordenruntresor i husbilar? Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.