Bild
Nästa artikel
Okej med förskottsbetalning?

Okej med förskottsbetalning?

Fråga experterna

Är det okej att förskottsbetala om säljaren ändrar ägarförhållandet hos transportstyrelsen? Husbil&Husvagns expert svarar.

Fråga: Hej!

Vi har läst ditt svar i Husbil Husvagn 06/11 ang ”köpa privat eller hos handlare.” Köpekontrakt är påskrivet men bilen skall utrustas och leveras om en dryg vecka. Säljaren vill ha betalning innan bilen levereras. Vår fråga är: om säljaren ändrar ägarförhållandet hos Transportstyrelsen är det då OK att betala ut pengarna?
/Anneli och Tord
 
Svar: Hej Anneli!
Det finns ingen anledning att ni ska betala husbilen innan den levereras om ni inte kommit överens om det tidigare. Risken finns ju alltid att det blir problem vid förhandsbetalning. Mitt råd: betala när ni får den.
/Anna Björe

Kommentarer

#1
Lars-E Lindbergh
2013-10-10 23:26

KLART att man inte betalar i förskott. Har man som köpare skrivit avtal om lev dag skall ju det även vara första betaldag. Spelar ju ingen roll om det är en vecka eller en månad.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.