Bild
Nästa artikel

Ställplatser i Europa?

Fråga experterna

Finns det böcker eller tidningar på svenska om var i Europa det finns ställplatser? Husbil&Husvagns expert svarar.

Fråga: Hej! Jag undrar om det finns någon bok eller tidning på svenska om var i Europa det finns ställplatser?

Jag och min man och två goda vänner ska för första gången åka husbil i Europa, vi funderar på att bila till Franrike. Vi skulle gärna vilja veta var det finns ställplatser efter kustsidan. Har ni några bra tips?
/Carina, Gävle
 
Svar: Vad jag vet finns det ingen tryckt information om europeiska ställplatser på svenska. 
Däremot har de två svenska husbilsklubbarna åtskilliga ställplatser runt om på kontinenten i sina fina listor. Ofta är det då platser som någon i klubben besökt och som de kan rekommendera. 
De två klubbarnas respektive sajter är www.husbilsklubben.se och www.mhcs.nu.
Även om du är allergisk mot tyska så tror jag att du får stor behållning av ett standardverk på området; Reisemobils Bord­atlas. Den ges ut i två tjocka band och presenterar ett stort urval ställplatser över hela Europa.
Varje plats presenteras med grundlig redogörelse för service och liknande och många gånger även med bild. Servicen anges ofta med olika symboler, som exempelvis en vattenkran om det erbjuds dricksvatten och en stickkontakt om där finns elanslutning. 
Boken finns att köpa på första bästa stora mack när du kör av färjan, eller så går den att beställa på Caravan Club, www.caravanclub.se.
/Anders Witt
 
Har du någon litteratur på ställplatser att rekommendera? Kommentera Gärna!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.